Yeterli Su İçmenin Faydaları Nelerdir?

Uzmanlar tarafından dünya genelinde yapılan araştırmalara göre, her zaman yeterli su tüketmek mümkün olmuyor

Uzmanlar tarafından dünya genelinde yapılan araştırmalara göre, her zaman yeterli su tüketmek mümkün olmuyor. Oysaki hayat kaynağı olarak nitelendirilen su; vücudumuzda besinlerin sindirimi, enerji üretimi, sodyum dengesinin sağlanması gibi temel faaliyetlerinin kontrol edilmesinde ve ilerlemesinde önemli rol oynuyor. Ayrıca gün boyu ter ve üre attığımız için yeterli miktarda su tüketmek önemli hale geliyor. Bunların ardından; Peki günde ne kadar su içmeliyim; sorusunu yöneltmek normaldir.

Kişiden kişiye göre farklılıklar olsa da günde sekiz su bardağı su içmenin günlük su ihtiyacını karşılayacağı düşünülüyor. Suya ihtiyacınız olup olmadığını anlamanın en kolay yolu ise susama hissinizin oluşup oluşmamasıdır. Bazı insanlar gün içerisinde su içmenin akıllarına gelmediğini iddia etse de, vücudumuz susama hissi ile suya ihtiyacı olduğunun sinyalini vermektedir.

Vücuda Gerekli Suyu Tüketmenin Yolları

Suyun, kilo vermeye yardımcı olmaktan tutun da ışıl ışıl bir cilde sahip olmaya kadar birbirinden farklı faydaları vardır. Toksinleri atmak, kilo kaybını desteklemek, bağışıklık sistemini ayakta tutmak, baş ağrılarını ve krampları önlemek, saçların ve tırnakların sağlıklı uzamasını sağlamak bunlardan bazılarıdır.

Şimdi bahsedeceğimiz birkaç öneri sizin de gün içinde yeterli su içip sağlığınızı korumanıza katkıda bulunacak.

    Sağlıklı bir maddeden kendinize özel şişe edinin. Dışarıya çıkıyorsanız kendi şişenizi de yanınızda götürün. Böylelikle bir market ya da büfeden su almaya vaktiniz olmasa bile suyunuz her daim yanınızda olacak.

    Akıllı telefonunuza hatırlatıcı bir uygulama yükleyin. Eğer su içmeyi aklınıza bile getiremeyecek kadar yoğun çalışıyorsanız akıllı telefonlarınıza yükleyeceğiniz hatırlatıcı bir aplikasyon, sizi bu dertten kolayca kurtaracaktır.

    Suyunuzu tatlandırın. Günde sekiz bardak su içmek size zor geliyorsa, su şişenize bir parça limon dilimi yahut bir iki dal taze nane yaprağı yahut küçük bir parça tarçın ekleyin. Böylelikle hem suyunuz tatlanacak hem de vücudunuzun günlük ihtiyacını daha aktif bir içecekle sağlamış olacaksınız.

    Su içme zamanlarınızı sabitleyin. Örneğin uyandığınızda bir bardak su için ve bunu tekrarlayın. Yatmadan evvel, duştan çıktıktan sonra, işten gelip eve yeni girdiğinizde bir bardak su içmeyi alışkanlık haline getirin. Bunu aynı zamanlarda yapmaya başlayın ve hayatınızda kalıcı bir şekilde su içme alışkanlığınızı oturtun.