Protez Diş Fiyatları

Dişlerde meydana gelen enfeksiyon, darbe vb

Dişlerde meydana gelen enfeksiyon, darbe vb. durumlar sebebiyle dişlerin fonksiyonlarını kısmi ya da tamamen kaybetmesi durumunda çiğneme faaliyetinin devamını sağlamak ve ağız içi estetik görünümün geri kazanılması maksadıyla sorun diş/ dişlerin bulunduğu bölüme yerleştirilen protezlere diş protezi denir.

Diş protezleri, diş hekimliğinde 4 farklı şekilde uygulanır:

Diş kaplamaları

İmplant

Dolgulu İmplant

Kancalı Diş Protezleri

Protez Diş Fiyatları Ne Kadar?

Diş protezi fiyatları, diş hekimliğinde en çok kullanılan diş protez işlemleridir. Birçok farklı çeşidi bulunan diş kaplamalarında en yaygın metal destekli kaplamalar kullanılır. Diş kaplamalarında temel amaç dişin kendi kökünün kullanılarak kalan diş üzerine bir protez yerleştirilmesidir. Bu işlem için diş öncelikli olarak kesim işlemine tabi tutulur. Daha sonrasında yapılan provalarla diş protez laboratuvarlarında ağız içi kapanışa en uygun diş kaplamaları üretilir. Bu kaplamalar diş rengine göre fırınlanarak ağız içerisinde estetik görüntünün korunması sağlanır. Daha sonra diş hekimliğinde kullanılan yapıştırıcılarla kesilen dişler üzerine metal destek ve protez diş yapıştırılır.

Günümüz şartlarında estetiğin önemi gün geçtikçe arttığından diş protezlerinin yapaylığının azaltılması için bu alanda da farklı malzemeler kullanılmaya başlanmıştır. Zirkon kaplama bunlardan biridir. Standart porselen kaplamanın aksine ışık geçirgenliği bulunan zirkon kaplamalar, ağız içerisinde daha parlak ve doğal bir görünüm vermektedir. Ayrıca zirkon kaplama uygulamaları metal desteksiz olduğundan diş eti çekilmeleri daha az görülür. Ancak kaplamalarda uygulanan ve diş yokluğunda kullanılan köprülü kaplama imkanı zirkon kaplamalarda bulunmamaktadır. Zirkon kaplamaların metal destekli ve köprülü yapılması durumunda ise, diş altındaki metal destekten dolayı doğallık ve ışık geçirgenliği özelliklerini kaybetmektedir.

Kaplamalar; ister metal destekli ister metal desteksiz olsun belirli bir ömre sahip yapılardır. Bu yapıların ömrünü tamamlaması ve zaman içerisinde diş etlerinin çekilmesine bağlı, kaplama altında bulunan dişte çürümelerin başlaması kaplamaların sökülmesini gerektirir. Ortalama bir kaplamanın ömrü, ağız içi ve diş bakımının nasıl yapıldığına da bağlı olarak 5 ile 15 yıl arasındadır.

En Çok Kullanılan Yöntem İmplant Diş!.

Ağız içerisinde bir bölgede ya da tamamında diş bulunmadığı durumlarda çene kemiğine vücuda uyumlu metal alaşımların montajı yoluyla uygulanan protez diş fiyatları arasında en çok kullanılan yöntemidir. Kaplamalara kıyasla oldukça pahalı bir yöntem olan diş implantları kullanım ömrü açısından oldukça uzun süreli diş protezleridir.

Çene içerisine yerleştirilen implant diş kökü görevi görür. Bunun üzerine yerleştirilen bir kaplama yoluyla yeniden diş yapımı şeklinde adlandırılabilecek bu yöntem çeşitli kullanım kısıtlamalarına sahiptir. İmplant uygulamasının yapılabilmesi için çene kemik yoğunluğunun yeterli olması gereklidir. Çene kemik yoğunluğunun kemik tozu yardımıyla arttırıldığı uygulamalar olsa da çoklu implant fiyatları ve uygulamalarında bu durum büyük risk taşıdığından tercih edilmez.

Diş implantı, alt çeneye 6 ve üst çeneye 8 adet olacak şekilde uygulanabilmektedir. Yani kaplamanın aksine tüm alanı kaplayamaz. Bunun için belirli aralıklarla yerleştirilmiş metal destekli köprülü kaplamalar kullanılmak zorundadır.

Dolgulu İmplant

Dolgulu diş implantı, özellikle bir darbe sonucu belli bir bölümü kırılmış dişler için uygulanabilen protez diş şeklidir. Dolgulu diş implantında diş içerisine bir vidalama alanı açılır. Ancak bu işlemde implant çene kemiğine değil dişin içerisine yerleştirilir. Daha sonra bu implantın tutucu özelliği kullanılarak çeşitli diş hekimliği materyalleriyle suni olarak onarılır. Elbette bu dişler orijinal dişler kadar sağlam değildir. Ancak diş kökü sağlam olduğu ve enfeksiyon varlığı olmadığı sürece ağızda dişin sonuna kadar tutulması esastır.

Kancalı Protez Diş Fiyatları!.

Kancalı diş protezleri özellikle ön bölge dişlerinin kaybı durumunda uygulanan bir diş protez yöntemidir. Başka dişlerden destek alarak ve bunlara bir kalıp protezin kanca ile sabitlenmesi yoluyla uygulanan bir yöntemdir. Bu protezler oynar olabileceği gibi sabitlenmişte olabilir. Ancak kancanın sağlam diş üzerinde olumsuz etkisi nedeniyle sabit kancalı diş protezleri çok tercih edilen bir uygulama değildir. Bu diş protez fiyatları ve çeşidinde bulunan kanca sağlam dişte renk değişiklikleri ve çürümelere sebep olabilir. Bu sebeple kancalı protez diş çeşidini kullanan bireylerin ağız içi ve diş temizliğine büyük önem vermesi gerekmektedir.

Diğer diş fiyatları hakkında merak ettiklerinizi buradan bulabilirsiniz!.

Kancalı diş protezleri uygulaması kolay bir yöntemdir. Ancak çiğneme fonksiyonları açısından düşünüldüğünde yeterli bir yöntem değildir. Ağız içerisinde köprü yapılabilecek diş bulunmaması, kemik yoğunluğu yetersizliği nedeniyle implant uygulanamaması ve aşırı uzun süreli tedavinin hasta için risk teşkil etmesi (yaşlılık, çeşitli hastalıklar, ilaç alerjileri) durumunda uygulanan diş protez yöntemidir. Diş hattından kalıp alınarak diş protez laboratuvarlarında kişiye özel olarak imal edilir.

Diş hekimliğinin diş protez alanında uygulanır, ağız içi ve çenenin mevcut haliyle korunmasının sağlanmaktadır. Ağız içerisinde bir bölgede diş olmaz ise o bölge ile çiğneme faaliyeti gerçekleştirilmediğinden, çene yapısında değişiklikler olabilir. Ayrıca çiğneme faaliyeti olmayan bölgedeki çene kemiklerinin yoğunluğu zaman içerisinde azalır. Elbette protez diş fiyatları kliniklere göre farklılık göstermektedir ve uygulamalarında estetik kaygınında yeri büyüktür. Ancak asıl amaç diş sağlığının muhafazasının ve temel ihtiyaçlardan olan beslenme ihtiyacının en rahat şekilde yerine getirilebilmesinin sağlanmasıdır.