Porselen Diş Kaplama Fiyatları ????

Diş Kaplama Nedir? Diş kaplama tedavisine, diş çürüklerinin, diş kırılmalarının, dişlerdeki çatlakların, dişlerdeki boşlukların doldurulması gibi tedavilerin tümünde başvurulmaktadır

Diş Kaplama Nedir?

Diş kaplama tedavisine, diş çürüklerinin, diş kırılmalarının, dişlerdeki çatlakların, dişlerdeki boşlukların doldurulması gibi tedavilerin tümünde başvurulmaktadır. Kısacası dişlerdeki her türlü düzeltme işlemlerinde diş kaplama yöntemlerine başvurulabilir. Dişlerin korunmasında en çok başvurulan yöntemlerden biri olan diş kaplama tedavisi, estetik açıdan dişlerdeki kusurları kapatmak için de uygulanabilir. Dişlerdeki oluşan ve aşırı seviyelerde olan diş sararmalarının ortadan kaldırılabilmesi içinde diş kaplama yöntemlerine başvurulabilir.

Diş Kaplama Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş kaplama tedavisi için ilk olarak hastaların ağız ve diş sağlığı hakkında bilgi sahibi olabilmek için, uzman diş hekimleri muayene işlemlerini gerçekleştirir. Muayene sonrasında kaplama yapılacak dişlerin ölçüleri alınır. Daha sonra muayene esnasında elde edilen sonuçlar ve uzman diş hekimlerin görüşleri doğrultusunda hangi kaplama türünün kullanılacağına karar verilir.

Uzman hekimler kaplamaları dişlere yerleştirmeden önce ilk olarak dişlerin temizliğini gerçekleştirirler. Bu esnada dişlere kalıplar yerleştirilir. Bu kalıpların yerleştirilmesindeki amaç dişlerin istenilen şekle gelinip gelinmediğini kontrol etmektir. Bu kalıplar dişlere tam oturursa Diş kaplama tedavisine başlanır. Ancak bu kalıplar dişlere tam oturmazsa dişlerin şekillendirilmesi için çeşitli uygulamalar gerçekleştirilir. Daha sonra kaplamalar özel yapıştırıcılar ile dişlere yerleştirilir.

Diş kaplama tedavisi her şey uygun görülen süreçle ilerlerse 3 seans sonucunda tamamlanır. Bu seansın artması ya da azalması hastanın ağız ve dişlerindeki problemlerin boyutuna bağlıdır. Diş kaplama tedavisinden sonra gerçekleştirmeniz gereken herhangi özel bir bakım ya da uygulama yoktur. Ancak diş kaplama tedavisinden sonra hem ağız ve diş sağlığınız açısından hem de kaplamların ömrü ve sağlığı için ağız ve diş hijyeni oldukça önemlidir. Bu nedenle düzenli olarak ağız ve diş bakımınızı gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Diş Kaplama Çeşitleri Nelerdir?

Diş kaplama tedavisini hem dişlerinizdeki problemleri tedavi ettirmek için hem de görsel estetik açısından yaptırabilirsiniz. Diş hekimleri ve kaplama yapmak isteyen insanların sıkça tercih ettiği Diş kaplama çeşitleri şunlardır.

Porselen Diş Kaplama

Empress (Full Porselen) Diş Kaplama

Metal Alaşımlı Diş Kaplama

Zirkonyum Diş Kaplama

Porselen Diş Kaplama

Porselen Diş kaplama tedavisinde kullanılan kaplamalar porselen materyalinden üretilmektedir. Porselen kaplama, diş hekimleri ve hastalar tarafından estetik açıdan tercih edilen bir kaplama çeşididir. İnsanlar bu kaplamayı genellikle sağlam, uzun ömürlü ve estetik açıdan daha iyi bir görüneme sahip olduğu için tercih etmektedirler. Porselen kaplamalar dişlerin üst yüzeyine yerleştirilir. Porselen diş kaplama genellikle implant tedavisinde, zirkonyum diş kaplamalarında ve lamine diş kaplamalarında kullanılmaktadır.

Empress (Full Porselen) Diş Kaplama

Full Porselen kaplama diş hekimleri arasında Empress kaplama olarak bilinmektedir. Bu kaplamalara genellikle ön dişlerde meydana gelen sorunların tedavi edilmesi için ya da ön dişlerin estetik açıdan daha iyi görünmesi için başvurulmaktadır. Porselen diş kaplama tedavisine, ön dişlerinizdeki kırıkların, çatlakların ya da diğer problemlerin tedavisi için başvurabilirsiniz. Ayrıca dişlerinizde renk değişimlerini ortadan kaldırmak için diş kaplama tedavisinden yardım alabilirsiniz.

Metal Alaşımlı Diş Kaplama

Metal Alaşımlı diş kaplama, geçmişten günümüze kadar en çok başvurulan diş kaplama çeşitlerinden bir tanesidir. Ancak günümüzde bu kaplamalara çok fazla başvurulmamaktadır. Çünkü metal alaşımlar ışıkları yansıttığı için estetik açıdan sıkıntı yaratmaktadır. Diğer kaplama çeşitleri ışı geçirdiğinden dolayı bu tür bir sıkıntı ortaya çıkmaz.

Zirkonyum Diş Kaplama

Zirkonyum diş kaplama, doğal dişlere en yakın görünüme sahip olan diş kaplama çeşididir. Zirkonyum kaplamalarda hiçbir şekilde sıcak/soğuk hassasiyeti oluşmaz. Diş etlerinde herhangi bir probleme neden olmazlar. Doğal ve estetik görünüme sahip olduğundan dolayı genellikle ön dişlerin kaplaması için kullanılmaktadır.

Diş Kaplama Fiyatları

Gelişen teknoloji, uzman diş hekimlerinin bilgi birikimleri ve tecrübeleri sayesinde dişlerde meydana gelen tüm problemleri tedavi etmek ve olumlu sonuçlar almak oldukça basit hale gelmiştir. Dişlerdeki çeşitli problemleri diş kaplama tedavisiyle ortadan kaldırabilirsiniz ve estetik açıdan daha iyi bir görünüme sahip olabilirsiniz. Bu tedavilerin tabi ki bir maliyeti olacaktır. Diş kaplama fiyatları hakkında kesin bilgiler alabilmek için uzman diş hekimleriyle görüşmeniz gerekmektedir.

Diş kaplama fiyatları, hangi kaplamanın kullanılacağını göre değişiklik göstermektedir. Bu nedenle hangi diş kaplama çeşidini tercih edecekseniz fiyat ona göre belirlenecektir. Ayrıca fiyatlar belirlenirken hangi diş polikliniğinden hizmet aldığınız, kaç dişe kaplama uygulanacağı, uzman diş hekimlerinin tecrübesi gibi konularda göz önüne alınmaktadır.