Lamine Diş Kaplama Fiyatları Ne Kadar?

Lamine diş kaplama, diğer adı ile yaprak porselen olarak da bilinir

Lamine diş kaplama, diğer adı ile yaprak porselen olarak da bilinir. İnce yapısı ile dişlerde estetik bir görüntü sağlayan bu uygulama oldukça tercih edilmektedir. Özellikle gülüş estetiği alanında rağbet görmektedir. Ancak bu işlem sadece görüntü amaçlı tercih edilmez. Doğal dişlerin korunması ve olası diş rahatsızlıklarını önlemek amacı ile de tercih edilebilir.

Lamine Diş Kaplama Nedir

Lamine diş kaplama sadece estetik açıdan değil diş sağlığı ve görünümü açısından da gerekli olabilmektedir. Estetik kaygı nedeni ile daha çok tercih edildiği bilinse de bu algı tam anlamıyla doğru sayılmaz. Doğal dişlerin aşınmasını önlemek ve koruma amaçlı lamine diş kaplama yapımı da hastalarca istenmektedir. İnce bir tabaka şeklinde olan lamine görüntüsünün aksine oldukça dayanıklıdır. Doğal diş yüzeyine özel teknik yapıştırma işlemi yapılarak uygulanmaktadır.

Lamine Diş Kaplama Kimlere Yapılır?

Lamine kaplama hemen herkese uygulanabilir bir yöntemdir. 18 yaşın üzerinde olmak ve özel bir durumu olmayan hastalar rahatlıkla bu uygulamayı tercih edebilir.

Lamine Diş Kaplama Hangi Durumlarda Yaptırılır?

Diş yapısından memnun olmayan, estetik kaygı taşıyan, dişlerini kullanırken sorun yaşayan hemen herkes bu uygulamayı tercih edebilir. Özellikle gerekli olduğu durumlar ise şu şekildedir: 

Aileden gelen kalıtsal diş bozukluklarında,

Ön diş kısalığı fazla olan hastalarda uzatma amacı ile,

Diş renginde aşırı bozukluk olan ve diş beyazlatma yönteminin yeterli olmadığı durumlarda,

Diş dizemindeki bozukluklarda,

Diş aralıklarının fazla olması durumunda,

Kırık, yıpranmış, aşınmış diş yüzeylerinde,

Çapraşık dişler nedeni ile konuşma sorunu yaşayanlarda,

Diş formundan ve yapısından memnun olmayanlarda,

Diş yüzeyi çeşitli nedenlerden dolayı aşırı aşınmış olanlarda,

Dişlerin büyüklük, küçüklük kombinasyonunu düzeltmede,

Lamine diş kaplama rahatlıkla uygulanabilir. Saydığımız bu sorunlardan hangisi için yaptırmayı düşünürseniz düşünün sonuç eskisinden çok daha iyi bir görüntü elde edeceksiniz.

Dişlerinde sorun olmayan hastalar bu uygulamayı tercih edebilir mi? Neden?

Dişlerinizden bir şikayetiniz yok ancak lamine diş kaplama yaptırmayı düşünüyorsunuz. Tabi ki yaptırabilirsiniz. Bu uygulama doğal dişinize zarar vermez. Hiçbir sorununuz olmasa bile doğal dişinizi korumak adına yaptırmanız yararlı olacaktır. İnce yapısı ve ışık geçirgenliği sayesinde doğal dişinizin yüzeyinde kalkan vazifesi görecektir.

Lamine Diş Kaplama Kimlere Uygulanmaz?

Hemen herkese uygulandığını söylesek de istisnai durumlar da yok değil. Bunlardan bazıları şu şekildedir:

Aşırı derecede diş eti çekilmesi olan hastalarda uygulanması zordur. Diş aralıkları fazla, diş eti yapısı ileri derecede bozuk olduğundan dolayı lamine yapımı uygun olmaz.

Psikolojik nedenlerden yahut bırakılamayan alışkanlık nedeni ile dişlerini sıkan, dişleri kenetlenen hastalarda lamine diş kaplama tercih edilmez. Her ne kadar sağlam ve dayanıklı olsa da lamine kullanımı özen gerektirir. Bu tür sorun yaşayan kişilerde çatlama, kırılma gibi durumlar yaşanabilir.

Çene bozukluğu nedeni olan hastalarda bu uygulama hayli sorun olabilir.

Tırnak yeme, kalem kemirme, sert cisimleri ısıma gibi alışkanlığa sahip kişilerde de lamine diş kaplama işlemi uygun değildir.

Lamine Diş Kaplamanın Avantajları

Birçok yönden avantaj sağlayan lamine kaplama için öncelikli avantajları şöyle sıralayabiliriz:

    Diş yapısı ile oldukça uyumludur. Bu nedenle dişe zarar vermez.

    Sağlam ve kırılmaya karşı dirençlidir.

    Estetik bir görünüm sağlar.

    Gülme fobisi olan kişilerde bu sorun ortadan kalkar.

    Eğrilik, uzunluk, kısalık gibi simetrik olmayan görüntü ortadan kalkar.

    Doğal dişleri korur.

    Renk değişimi olmaz. Her zaman beyaz ve temiz görünümlü bir dişe sahip olursunuz.

    Kaygan düz bir diş yapısı görünümü oluşturur.

    Doğal dişlerinizden farkı yoktur. Belli olmaz.

Lamine Diş Kaplama Kullanım Süresi

Lamine kaplamanın dayanıklı ve dirençli bir yapısı olduğunu söylemiştik. Kişinin kullanım şekline bağlı olarak dayanıklılık seviyesi değişkenlik gösterebilir. Ortalama 10 ile 15 yıl arası kullanımı mümkündür. Bu süre daha da uzayabilir. Ancak dediğimiz gibi nasıl kullanıldığına bağlıdır. Temizliği, bakımı, hassas kullanılıp kullanılmadığı gibi hususlar oldukça önemlidir.

Bir diğer kaplama tedavisi olan porselen diş kaplama yazımızı incelemek ister misiniz?

Lamine Diş Kaplama Doğal Dişe Zarar Verir Mi?

Lamine kaplama doğal dişe asla zarar vermez. Diğer uygulamalarda olduğu gibi kesme, inceltme, törpüleme, şekil verme gibi yöntemlere başvurulmaz. Sadece dişin yüzeyine ince bir tabaka aşındırması geçilebilir. O da gerekli görüldüğü durumlarda. Onun dışında dişlere asla müdahale edilmez.