Hamilelikte Düşük Tehlikesine Karşı Neler Yapılmalı?

Hamilelik kadınlar için hayatın en önemli dönemlerinden bir tanesidir

Hamilelik kadınlar için hayatın en önemli dönemlerinden bir tanesidir. Önemli olmasının yanı sıra bu dönemin bazı zorlukları da mevcuttur. Bu zorluklardan bir tanesi de düşük yapma tehlikesidir. Bebek yapmak isteyen anne adayları, buna karar verdikleri andan itibaren sağlıklarına da son derece dikkat etmeleri gerekiyor. Düşük tehlikesine karşı alınması gereken önlemler, hamilelik öğrenildiği andan itibaren derhal dikkate alınmalı ve uygulanmalıdır.

Düşük durumu, bebeğin henüz oluşmadan anne vücudundan atılması demektir. Bu olumsuz durumu önlemek amacıyla anne adayları mutlaka tıbbi bir kontrolden geçmeli ve doktorlarına bunun hakkında bilgilendirme yapmalıdırlar. Anne adayları genetik bilgiler hakkında da bilgi sahibi olmalı ve uzman doktorlar ile görüşme sağlamalıdır.

Hamilelikte Düşük Tehlikesini Önleyici Durumlar

Anne adayları düşük tehlikesini önlemek amacıyla hasta insanlardan uzak durmalı ve bazı hayvanlara karşı da dikkatli olmalıdırlar. İlk kez hamile kalan anne adayları için bu tehlike daha fazla olabilir. Bu ihtimale karşı anne adayları, bol bol su tüketmeli ve üreme organlarının temizliğine dikkat etmeli ve doktor gözetimi altında yeterli derecede hormon üretip üretmediğini de kontrol ettirmelidir. Vücudunda meydana gelen anormallikleri doktoruyla mutlaka paylaşmalıdır. Anne adayları aynı zamanda şeker hastalığına karşı da önlem almalıdırlar. Beslenmelerine sık sık düzenli olarak dikkat etmeli ve tükettikleri gıdaların da doğal olmasına dikkat etmelidirler.

Düşük Tehlikesine Karşı Hareketlere Dikkat Edilmelidir

Düşük tehlikesi ihtimalini en aza indirmek için, anne adayları hareketlerine de fizyolojik açıdan dikkat etmelidirler. Aldıkları ilaçların bol su ile alınmasına özen göstermeli, sigara ve alkol gibi zararlı maddelerden de uzak durulmalıdır. Aynı zamanda grip ve soğuk algınlığı gibi basit hastalıklar da dahi doktorlarına danışmadan ilaç almamalıdırlar. Anne adayları kan şekerlerinin oranını da sürekli olarak takip ettirmeli ve tansiyonlarına dair de bir skala oluşturmalıdırlar. Tüm bu durumlara dikkat edildiği sürece, anne adayları için erken düşük tehlikesi durumu olabildiğince aza iner ve sağlıklı bir gebelik süreci geçirerek bebeklerini kucaklarına alırlar.