Evde Diş Beyazlatma Yöntemleri ????

[lwptoc] Dişlerimiz, yediğimiz ve içtiğimiz her şeyden etkilenen, beyazlığını çok çabuk yitiren ve beyaz görünmediğinde olumsuz bir intiba bırakmamıza neden olan uzuvlarımızdır

[lwptoc]

Dişlerimiz, yediğimiz ve içtiğimiz her şeyden etkilenen, beyazlığını çok çabuk yitiren ve beyaz görünmediğinde olumsuz bir intiba bırakmamıza neden olan uzuvlarımızdır. Dişlerimiz; bakteriler nedeni ile sürekli tehdit altında olduğu için düzenli olarak dişlerimizi fırçalarız. Düzenli olarak dişlerimizi fırçalamak bazı durumlarda dişlerinizin sağlığını korurken beyazlatmaz ve sararmış dişlere sahip olmanızı sağlayabilir.

Ayrıca imkanlarınız dahilinde dişlerinizi düzenli olarak fırçalayamayabilir, diş macununa ulaşamayabilirsiniz. Bu gibi durumlar ile karşı karşıya kaldığınızda evde yapacağınız bitkisel kürler ve doğal besinler ile dişlerinizi beyazlatabilir, doğal beyaz dişlere sahip olabilirsiniz. Doğal yollar ile dişlerinizi beyazlatmak için şu yöntemleri evde uygulayabilirsiniz.

Evde Diş Beyazlatma Kolay Yöntemleri

1 ) Fesleğen; Flor içeriği bakımından çok zengin olan fesleğeni kurutarak toz haline getirip günlük olarak dişlerinizi fırçaladığınızda parçacıklı yapısı ile diş üzerinde yer alan tartarlardan kurtulabilir ve dişlerinizi ekonomik olarak doğal yollar ile beyazlatabilirsiniz. Fesleğeni çiğ olarak tükettiğinizde de daha uzun süre de dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

[caption id="attachment_10" align="alignleft" ] Diş teli fiyatları hakkında yazılmış yüzlerce blog arasından en güçlüsünü oluşturmak için kollarımızı bu gece sıvadık. Tarih 1 Ekim 2019 diş alanında bir numara olmak için yapılması gereken her şeyi burada buluşturuyoruz.[/caption]

2 ) Adaçayı yaprağı; Adaçayı yapraklarını demleyerek elde ettiğiniz çay ile gargara yapabilirsiniz. Düzenli olarak gargara yaptığınızda bir hafta içinde dişlerinizin beyazladığını görebilirsiniz. Adaçayı yapraklarınız yeşil hali ile dişlerinize sürerek dişlerinizin beyazlamasını sağlayabilirsiniz.

3 ) Zerdeçal; ağız ve diş sağlığı konusunda çok faydalı olan ve iltihap kurutucu özelliği bulunan zerdeçal ile dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. Toz haline getirilmiş zerdeçala su ekleyerek macun kıvamına getirip, diş fırçası yardımı ile dişlerinizi fırçaladığınızda dişlerinizin beyazladığını göreceksiniz. Elde ettiğiniz macunun eksini artırmak için 2 – 3 damla limon suyu ekleyebilir ve dişlerinizi daha kısa süre de beyazladığını görebilirsiniz.

4 ) Elma sirkesi; Vücut sağlığından dezenfeksiyona kadar birçok alanda kullandığımız elma sirkesi dişlerinizi beyazlatmak için kullanabileceğiniz özel bir sıvıdır. Bir çay bardağı su ile bir çay bardağı elma sirkesini karıştırıp elde ettiğiniz karışım ile dişlerinizi düzenli olarak fırçaladığınızda 7 gün sonunda dişlerinizin beyazladığını görebilirsiniz. İsterseniz karışım içine bir çay kaşığı karbonat ekleyerek karışımın etkisini artırabilirsiniz.

5 ) Limon suyu; Doğal diş beyazlatma yöntemi olarak akla ilk gelen yöntem olan limon suyu doğal olarak dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. Limon dilimlerini yiyebilir veya limon suyu ile dişlerinizi fırçalayarak dişlerinizi beyazlatabilirsiniz.

6 ) Portakal kabuğu; Diş sararmasın karşın en fazla tercih edilen yöntem olan portakal kabuğu yöntemi ile dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. İçeriğinde yer alan kalsiyum ve C vitamini sayesinde dişlerinizi beyazlatan portakal kabuğunun kurutulmuş halini toz haline getirerek macun kıvamına getirip dişlerinizi fırçaladığınızda kısa süre de dişlerinizin beyazladığını görebilirsiniz.

7 ) Karbonat ve Hindistan cevizi yağı; Dişlerinizi beyazlatmak için bir çay kaşığı karbonat içine 5 damla Hindistan cevizi yağı ekleyerek macun kıvamı elde edin. Elde ettiğiniz macun ile dişlerinizi günde iki defa fırçaladığınızda dişlerinizin kısa süre de bembeyaz olmasını sağlayabilirsiniz.

8 ) Muz kabuğu; Kalsiyum içeriği bakımından çok zengin olan muz kabuğu ile dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. Muz kabuğunun iç kısmını dişlerinize düzenli olarak dürdüğünüzde bir hafta içinde dişlerinizin beyaz tonlarının arttığını görebilirsiniz.

9 ) Karbonat; Karbonat en etkili diş beyazlatma yöntemidir. Karbonatı doğal hali ile dişlerinize sürebilir veya daha etkili olması için karbonatı macun kıvamına getirerek diş fırçası yardımı ile dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Günde iki defa tekrarlayarak bir hafta içinde dişlerinizin beyazladığını görebilirsiniz.

10 ) Çilek ezmesi; Kalsiyum be manganez içeriği ile bilinen çileğin ezmesi ile dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. 2 – 3 adet çileği ezerek içerisinde bir çay kaşığı karbonat eklediğinizde elde ettiğiniz karışımı diş fırçası yardımı ile dişlerinizi sürdüğünüzde dişlerinizi beyazlatabilir, diş sağlığınızı da koruyabilirsiniz.