Diş Teli Fiyatları 2022 | Hesaplama Aracı İle Hemen Öğren

Diş teli tedavisi, dişlerdeki çarpıklıkları ve yamuklukları tedavi ettirmek için başvurulan bir yöntemdir

Diş teli tedavisi, dişlerdeki çarpıklıkları ve yamuklukları tedavi ettirmek için başvurulan bir yöntemdir. Diş teli tedavisi sayesinde dişlerinizi istediğiniz dizilime kavuşturabilirsiniz. Ayrıca çene yapınızdaki problemleri tedavi ettirebilir ve gülüş tasarımıyla estetik bir gülüşe sahip olabilirsiniz. Diş teli tedavisi, ortodontistler tarafından gerçekleştirilmektedir. Ortodonti tedavisiyle, her yaştan insan istediği diş dizilimine ve estetik gülüş tasarımına kavuşabilir.

Çene kemiği üzerine düzensiz bir şekilde yerleşen, çapraşık ve yamuk dişleri tedavi ettirebilmeniz için başvurulan tedaviye diş teli tedavisi denmektedir. Diş teli tedavisi, dişlere yapıştırılan braketler ve braketleri sabitlemek için kullanılan diş teli sayesinde dişleriniz zamanla düzleşerek istediğiniz dizilime kavuşabilir.

Diş Teli Tedavisi Nasıl Yapılır?

Diş teli tedavisi hem alt çene hem de üst çene için ayrı ayrı uygulanabileceği gibi, her iki çene içinde uygulanabilir. Diş teli tedavisi taktırma aşamaları şu şekildedir.

Diş teli tedavisinde ilk olarak muayene işlemi gerçekleştirilir. Ağız ve diş muayenesi esnasında mevcut olan problemler belirlenir. Belirlenen problemlerin tedavisi gerçekleştirilir. Tedavi süreci tamamlandıktan sonra dişlerin ve çene yapısının röntgeni ve fotoğrafları çekilerek takılacak diş tellerinin ölçüleri alınır.

Diş teli tedavisi için muayene işlemleri gerçekleştirdikten sonra tedavi süreci planlanır ve hazırlıklar tamamlanır. Bu süreçte diş teli tedavisine geçilmeden önce, eksik dişleriniz varsa bu boşlukları doldurabilmek için implant tedavisi, dolgu tedavisi gibi tedaviler gerçekleştirilir.

Ağız ve dişler, diş teli tedavisine uygun hale getirildikten sonra diş teli tedavisinde kullanılacak olan braket ve tel seçimi gerçekleştirilir.

Diş teli takılırken dişlerde, taş ya da plaklar varsa bu problemler ortadan kaldırılır.

Daha sonra diş telleri, dişlere geleneksel yöntemle ya da bonding uygulamasıyla yerleştirilerek tedavi süreci tamamlanır.

Diş Teli Çeşitleri ve Diş Teli Fiyatı

Ortodonti tedavisinde kullanılacak olan diş teli çeşitleri, uzman diş hekimlerinin önerileri doğrultusunda tedavi olacak insanların tercihine bırakılmıştır. Bu nedenle hangi diş telini kullanacağınıza karar verebilmek için Diş Teli çeşitleri hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Diş Teli çeşitleri şunlardır.

Şeffaf Plaklar

Metal Diş Telleri

Görünmez (Lingual) Diş Telleri

Şeffaf Diş telleri

Şeffaf Plak

Şeffaf Plak tedavisi, diğer ortodonti tedavilerinden farklı şekilde gerçekleştirilmektedir. Diğer diş teli tedavilerinde kullanılan braket ve diş teli bu tedavide kullanılmamaktadır. Şeffaf plak tedavisi, özel laboratuvar ortamlarında hazırlanmakta olan plaklarla gerçekleştirilir. Şeffaf plaklar üretilirken seri şekilde gerçekleştirilir. Seri şekilde hazırlanan şeffaf plaklar belirli sürelerde değiştirilerek dişlerin istenilen dizilime kavuşması sağlanır.

Şeffaf plaklar hastalar istediklerinde çıkarabilecekleri ya da takabilecekleri şekilde tasarlanırlar. Şeffaf plaklar diğer insanlar tarafından görülemeyeceği için, tedavi alan bireylere estetik açıdan hiçbir sorun çıkarmazlar. Bu nedenle günümüzde ortodonti tedavilerinde en çok başvurulan tedavi yöntemlerinden biridir.  Şeffaf Plak Fiyatı diğer ortodonti tedavilerinin fiyatlarına göre biraz daha pahallıdır. Şeffaf Plak Fiyatları ortalama olarak 10.000 – 13.000 TL aralığında değişmektedir.

Metal Diş Teli Fiyatlar Ne Kadar?

Ortodonti tedavileri arasında en çok kullanılmakta olan ve en dayanıklı tedavi yöntemidir. Metal diş teli tedavisinde kullanılan braketler ve teller metalden elde edildiği için estetik açıdan sıkıntı yaratabilir. Bu nedenle metal diş teli tedavisi yararlanacak olan insanların estetik problemleri sıkıntı etmemesi gerekmektedir.

Metal diş teli tedavisinde, metal braketler dişlerin ön yüzeyine yapıştırılır ve braketler arasından teller geçirilerek sabitlenmesi sağlanır. Metal diş teli tedavisi diğer ortodonti tedavilerine göre daha uygun fiyatladır ve daha kısa sürede tamamlanmaktadır. Metal Diş Teli Fiyatı ortalama olarak 4.000 –  8.000 TL arasında değişmektedir.

Görünmez (Lingual) Diş Teli Nasıl Yapılır?

Görünmez diş teli tedavisinde, braketler ve teller dişlerin arka tarafına yerleştirilmektedir. Braketler ve teller dişlerin arka kısmına yerleştirildiğinden dolayı dışarıdan bakan insanlar tarafından görünmezler. Bu nedenle ortodonti tedavilerinde başvurulan yöntemlerden bir tanesidir. Ancak braketler ve tellerin dişleri uyguladığı baskı diğer ortodonti tedavilerine göre daha az olduğundan dolayı, tedavi süreci daha uzun sürmektedir.

Görünmez diş teli fiyatları metal diş teli fiyatlarına göre biraz daha pahallıdır. Bunun sebebi ise tedavi sürecinin biraz daha uzun sürmesi ve braketlerin dişlerin arka tarafına yerleştirilmesinden dolayıdır. Görünmez diş teli fiyatı ortalama olarak 6.000 – 10.000 TL arasında değişiklik göstermektedir.

Şeffaf Diş Teli Görünüyor mu?

Şeffaf Diş teli tedavisinde, metal diş teli tedavisinde kullanılan metal braketler ve teller yerine, şeffaf braketler ve teller kullanılır. Şeffaf diş teli tedavisini, estetik açıdan kaygı duyan insanlar ya da sürekli olarak insanlarla iletişim halinde olan insanlar başvurmaktadır. Çünkü şeffaf diş tellerinin dışarıdan bakıldığında görülmesi oldukça zordur.

Şeffaf diş telinde kullanılan braketler ve teller metalden farklı bir materyalden üretildiği için metal diş tellerine göre daha pallı olabilirler. Şeffaf Diş Teli Fiyatı ortalama olarak 5.000 ila 10.000 TL arasında değişiklik göstermesidir.

Diş Teli Fiyatı Nasıl Belirlenir?

Diş Teli fiyatı belirlenirken birçok faktör göz önüne alınır. Çünkü diş teli fiyatını etkileyen çok farklı etkenler vardır. Örneğin diş teli fiyatı hangi diş hekimden tedavi aldığınıza göre bile değişiklik gösterebilir. Diş Teli Fiyatı belirlenirken göz önüne alınan etkenleri şu şekilde sıralayabiliriz.

Diş teli tedavisini alt çene için mi, üst çene için mi ya da her iki çene içinde mi yaptıracağınız diş teli fiyatlarını etkilemektedir.

Diş teli tedavisi yaptırmadan önce ağız ve dişlerinizde mevcut olan problemlerinde tedavi edilmesi gerekir. Bu tedavilerde fiyatları etkileyebilir.

Diş teli tedavisinde kullanılacak olan braketlerin ve tellerin türleri fiyatların belirlenmesinde etkilidir.

Tedavi uygulanacak olan dişlerdeki çarpıklıklar ve yamuklukların boyutları diş teli fiyatlarını etkiler.

Diş teli tedavisinin ne kadar süreceği, süreç içerisinde kaç kez kontrol işlemi yapılacağı gibi durumlarda diş teli fiyatlarının belirlenmesinde göz önüne alınan etkenlerdir.