Diş Teli Çeşitleri ve Fiyatları

Diş telleri ayrıca boşlukları da düzeltir

Diş telleri ayrıca boşlukları da düzeltir. Genellikle yetersiz kapanmaların yanı sıra maloklüzyonları, aşırı kapanmaları, çapraz ısırıkları, çarpık dişleri ve diş ve çenenin diğer çeşitli kusurlarını düzeltmek için kullanılırlar. Diş telleri güzelleştirici ya da yapısal çeşitte olabilir. Şeffaf Diş teli, ağız ya da damağın ve çenelerin genişletilmesine yardımcı olmak ve başka şekilde dişleri ve çeneleri şekillendirmeye yardımcı olmak için diğer ortodontik aletlerle birlikte kullanılır. Diş telleri doktorlar tarafından hastanın tedavisi amacıya kullanılmaktadır. Diş teli tedavisinin kullanılan diş teli türüne göre değişken olmak üzere bir maliyeti söz konusudur. Bu maliyeti karşıladığınız anda diş teli tedavisinden yararlanabilir ve güzel dişlere ulaşabilirsiniz.

Diş tellerinin uygulanması dişler üzerindeki kuvvet ve baskı sonucu dişleri hareket ettirir. Geleneksel olarak diş telleri tedavisinde kullanılan dört adet tedavi aracı vardır: Teller, bağlayıcı malzeme, kemer teli ve bağ elastik madde ("O-ring" olarak da adlandırılır). Kemer teli olarak adlandırılan öğe diş tellerine ve dişlere baskı uyguladığında dişler gevşeyerek hareket eder. Bazen belirli bir yöne daha fazla kuvvet uygulamak için yaylar veya lastik bantlar kullanılır.

Diş telleri, zamanla dişleri istenen pozisyonlara hareket ettiren sabit bir basınca sahiptir. Diş telleri ile uygulanan tedavilerde teller dişi gevşetir ve ardından dişi geleceği yeni ve doğru konumunda tutmak ve desteklemek için yeni kemik gelişir. Buna kemiğin yeniden yerleşmesi denir.

Diş teli fiyatları kullanılacak olan diş teli türüne göre değişim göstermektedir. Geleneksel metal, Lingual ve Şeffaf diş telleri olmak üzere popüler olan üç farklı diş teli çeşidi mevcuttur. Bu diş teli çeşitleri arasında günümüzde en çok rağbet göreni Şeffaf diş telleridir.

Şeffaf diş telleri, diş teli fiyatları bakımından incelendiğinde yüksek maliyetli bir işlemdir. Fakat bu maliyet neticesinde sağlıklı dişlere kavuşmanız oldukça zahmetsiz bir hal almaktadır. Sizde Diş Telleri hakkında daha kapsamlı bir bilgi almak için diş doktorunuza başvurabilirsiniz.